Τηλ. +30 693 6997990

Μοσχίδες Αναπαραγωγής

 

Στην φάρμα της οικογένειας Δασκάλου, προκειμένου να διατηρείται σταθερά υψηλό το επίπεδο του ζωικού κεφαλαίου, διατηρούνται πάντα μοσχίδες αναπαραγωγής αρίστων κρεοπαραγωγών χαρακτηριστικών.

Καθώς το σύνολο του ζωικού κεφαλαίου της φάρμας είναι εγγεγραμμένο στα γενετικά βιβλία της Ελληνικής Κόκκινης Φυλής του Κέντρου Γενετικής Βελτίωση Καρδίτσας, οι περισσότερες από τις διατηρούμενες μοσχίδες ανήκουν στη φυλή αυτή. Πρόκειται για θηλυκά ζώα κόκκινου τριχώματος και εξαιρετικής διάπλασης. Οι μοσχίδες της εκτροφής της οικογένειας Δασκάλου γεννιούνται και διαβιούν μέχρι και έξι μήνες το χρόνο στα βουνά της βόρειας Πίνδου.

Επίσης, στην κτηνοτροφική μονάδα της οικογένειας Δασκάλου εκτρέφονται Limousin μοσχίδες που φέρουν πιστοποιητικά καθαροαιμίας Pedigree. Είναι αναγνωρίσιμες από το διακριτικό χρυσαφένιο κα κόκκινο τρίχωμα τους. Φημίζονται για τη μυϊκή τους μορφολογία, την ευκολία στην διαχείριση και την προσαρμοστικότητά τους στις κλιματολογικές συνθήκες. Οι Limousin μοσχίδες έχουν ήπιο χαρακτήρα και όταν φτάσουν στην παραγωγική τους ηλικία έχουν εύκολους τοκετούς.

 

Top

Main Menu