Τηλ. +30 693 6997990

Μοσχίδες Αναπαραγωγής

 

Στην φάρμα της οικογένειας Δασκάλου, προκειμένου να διατηρείται σταθερά υψηλό το επίπεδο του ζωικού κεφαλαίου, διατηρούνται πάντα μοσχίδες αναπαραγωγής αρίστων κρεοπαραγωγών χαρακτηριστικών.

Καθώς το σύνολο του ζωικού κεφαλαίου της φάρμας είναι εγγεγραμμένο στα γενετικά βιβλία της Ελληνικής Κόκκινης Φυλής του Κέντρου Γενετικής Βελτίωση Καρδίτσας, οι περισσότερες από τις διατηρούμενες μοσχίδες ανήκουν στη φυλή αυτή. Πρόκειται για θηλυκά ζώα κόκκινου τριχώματος και εξαιρετικής διάπλασης. Οι μοσχίδες της εκτροφής της οικογένειας Δασκάλου γεννιούνται και διαβιούν μέχρι και έξι μήνες το χρόνο στα βουνά της βόρειας Πίνδου.

Περισσότερα...

Αγελάδες Ελευθέρας Βοσκής

 

Για την παραγωγή ποιοτικού μοσχαρίσιου κρέατος στην εποχή μας είναι απαραίτητος ο συνδυασμός των σύγχρονων μεθόδων αναπαραγωγής και εκτροφής βοοειδών με την παραδοσιακή  κτηνοτροφία. Έτσι, τηρώντας τις πατροπαράδοτες διδαχές δεκαετιών, η οικογένεια Δασκάλου εκτρέφει τις αγελάδες της για περίπου έξι μήνες το χρόνο στα βουνά της βόρειας Πίνδου. Σε υψόμετρο μέχρι και δύο χιλιάδων μέτρων οι αγελάδες τρέφονται αποκλειστικά και μόνο από τη βλάστηση του βουνού. Γεννούν και ζευγαρώνουν στις κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες των ορεινών τοπίων της Βασιλίτσας Γρεβενών, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
    

Περισσότερα...
Top

Main Menu