Τηλ. +30 693 6997990

Αρσενικά Limousin & Ελληνική Κόκκινη Φυλή

 

Στις κτηνοτροφικές μονάδες της οικογένειας Δασκάλου εκτρέφονται εκατοντάδες αρσενικά μοσχάρια, που έχουν γεννηθεί από αγελάδες ελευθέρας βοσκής, που διαβιούν για έξι περίπου μήνες το χρόνο σε ορεινές περιοχές της βόρειας Πίνδου. Τα μοσχάρια αυτά μετά τον απογαλακτισμό τους ακολουθούν διατροφή πάχυνσης με ζωοτροφές, αποκλειστικά και μόνο φυτικής προέλευσης.

Τα μοσχάρια που γεννιούνται από τις αγελάδες ελευθέρας βοσκής της φάρμας ανήκουν στην ελληνική κόκκινη φυλή και φέρουν την πιστοποίηση του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Καρδίτσας. Όλα τα μοσχάρια της μονάδας είναι σε απόλυτη συμφωνία με τα φαινοτυπικά standards της ελληνικής κόκκινης φυλής που ορίζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ). Είναι μεγαλόσωμα ζώα με χρυσοκόκκινο χρώμα, κοντή κεφαλή, ευρύ μέτωπο και ευρύ ρύγχος. Εάν υπάρχουν κέρατα είναι κηρόχροα και το δέρμα των ζώων πολύ λεπτό.

Τα αρσενικά μοσχάρια της εκτροφής διαβιούν κάτω από τις ορθές συνθήκες ευζωίας, όπως αυτές ορίζονται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην συνέχεια, είτε διοχετεύονται σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο εμπορίας κρεάτων, είτε πωλούνται ως επιβήτορες σε άλλες κτηνοτροφικές μονάδες.

 Τα καθαρόαιμα αρσενικά μοσχάρια της φάρμας είναι γονιδιακά βελτιωμένα ζώα, ώστε να μπορούν να αποτελέσουν επιβήτορες σε κτηνοτροφικές μονάδες της χώρας που έχουν όραμα και φιλοδοξία να πρωταγωνιστήσουν στην ελληνική κτηνοτροφία, με παραγωγή μόσχων υψηλού επιπέδου. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της οικογένειας Δασκάλου μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να δει και να επιλέξει καθαρόαιμους επιβήτορες που θα του  επιτρέψουν να εξελίξει γενετικά το ζωικό του κεφάλαιο.

Στη φάρμα της οικογένειας Δασκάλου εκτρέφονται επίσης καθαρόαιμα μοσχάρια της φυλής Limousin. Αυτή η κατεξοχήν κρεοπαραγωγός φυλή κατάγεται από την περιοχή Limousin της Γαλλίας. Πρόκειται για ζώα με κόκκινο τρίχωμα που φημίζονται για την μυϊκή τους διάπλαση, την γρήγορη πάχυνση και την εμπορευσιμότητα των νεαρών τους ζώων σε σχέση με άλλες φυλές. Τα Limousin, επιπλέον, παράγουν τις πλέον άπαχες κοπές κρέατος που έχουν αποτελέσει σημείο αναφοράς στην σύγχρονη αγορά.

Καθώς οι Limousin ταύροι αποτελούν τους πλέον κατάλληλους ταύρους για τις ελληνικές κλιματολογικές συνθήκες, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις τις φάρμας εκτρέφονται αρσενικά μοσχάρια Limousin που φέρουν πιστοποιητικά καθαροαιμίας Pedigree, από τους μεγαλύτερους οργανισμούς πιστοποίησης καθαροαιμίας των ζώων στην Ευρώπη. Οι Limousin επιβήτορες που πωλούνται από την μονάδα Δασκάλου μπορούν να δώσουν ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα στους κτηνοτρόφους που επιθυμούν να βελτιώσουν την ποιότητα των μοσχαριών που γεννιούνται  στις μονάδες τους.

 

Top

Main Menu