Τηλ. +30 693 6997990

Αρσενικά Limousin & Ελληνική Κόκκινη Φυλή

 

Στις κτηνοτροφικές μονάδες της οικογένειας Δασκάλου εκτρέφονται εκατοντάδες αρσενικά μοσχάρια, που έχουν γεννηθεί από αγελάδες ελευθέρας βοσκής, που διαβιούν για έξι περίπου μήνες το χρόνο σε ορεινές περιοχές της βόρειας Πίνδου. Τα μοσχάρια αυτά μετά τον απογαλακτισμό τους ακολουθούν διατροφή πάχυνσης με ζωοτροφές, αποκλειστικά και μόνο φυτικής προέλευσης.

Τα μοσχάρια που γεννιούνται από τις αγελάδες ελευθέρας βοσκής της φάρμας ανήκουν στην ελληνική κόκκινη φυλή και φέρουν την πιστοποίηση του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Καρδίτσας. Όλα τα μοσχάρια της μονάδας είναι σε απόλυτη συμφωνία με τα φαινοτυπικά standards της ελληνικής κόκκινης φυλής που ορίζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ). Είναι μεγαλόσωμα ζώα με χρυσοκόκκινο χρώμα, κοντή κεφαλή, ευρύ μέτωπο και ευρύ ρύγχος. Εάν υπάρχουν κέρατα είναι κηρόχροα και το δέρμα των ζώων πολύ λεπτό.

Περισσότερα...

Διασταυρωμένες Φυλές

Η γενετική βελτίωση των ζώων αποτελεί πρωτίστης σημασίας παράγοντα για την ελληνική κτηνοτροφία. Αντιλαμβανόμενοι, λοιπόν, τις ανάγκες της αγοράς κρέατος της σύγχρονης εποχής, στη φάρμα της οικογένειας Δασκάλου αυτό επιτυγχάνεται με τις διασταυρώσεις ζώων διαφορετικών φυλών. Έτσι, βελτιώνονται οι επιδόσεις ανάπτυξης του ζώου, η ικανότητα του να χρησιμοποιεί καλύτερα τις ζωοτροφές που καταναλώνει, η μορφολογία του και η ικανότητα του για πάχυνση γενικότερα.

Στην κτηνοτροφική μονάδα Δασκάλου, για την αριστοποίηση των κρεοπαραγωγών χαρακτηριστικών των ζώων, επιλέγονται διασταυρώσεις μεταξύ ζώων των φυλών Limousin και Belgian Blue.

Περισσότερα...
Top

Main Menu